19 Şubat 2011 Cumartesi

Bu pazar seçim olsa...


Bu pazar seçim olsa...

Son araştırmaya göre, seçimde siyasi partilerin durumunu 'kararsız' ve 'kızgın' seçmen belirleyecek. Oy kullanacak seçmenin 5'inden biri kararsız veya kızgın.





Habertürk Gazetesi'nde yayınlanan ankete göre en sıkıntılı parti MHP. Önceki araştırmaya göre Saadet Partisi'nin oyları yüzde 75 oranında düşüş gösterdi ve bu sonuç AK Parti'ye büyük katkı sağlamış durumda.

Ak Parti'nin yüzde 37,9'la ilk sırada çıktığı ankette, CHP yüzde 20.5, MHP ise barajın bir hayli altında yüzde 8.5 oranında görünüyor. Kararsızlar ise yüzde 11,9'la "üçüncü parti" konumunda. Ankete göre "boş oy atarım" diyenler de yüzde 8.4 oranında.

Yüzde 20.3'lük "Kararsız" ve "Boş atarım" diyen seçmenin oyları partilere dağıtıldığında ise ortaya çok farklı bir sonuç çıkıyor. Saadet Partisi'nin eriyen oylarıyla birlikte Ak Parti yüzde 49,6'yla "yüzde 50 hedefi"ne büyük ölçüde yaklaşırken, CHP'nin oyu yüzde 26',6'ya çıkıyor. Kararsızlar dağıtılmadan baraj altında görünen MHP ise 11,3'le üçüncü sırada yer alıyor.

SP'NİN OYLARI ERİDİ

Konsensus'un bir önceki araştırmasına göre oyları 3,6 artarak yüzde 49.6'ya ulaşan AK Parti'nin bu yükselişindeki en büyük etken ise Saadet Partisi'nin eriyen oyları. Önceki araştırmada 3.2 olan SP'nin oyları 0.8'e gerilemiş durumda.

16 Şubat 2011 Çarşamba

TAHTA SANDIK TARİH OLUYOR

Türkiye, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılması öngörülen 24. dönem milletvekili genel seçimi için sandık başına gidecek. Seçimlerde ilk kez tahta oy sandıkları yerine şeffaf oy sandıkları kullanılacak.

8 Şubat 2011 Salı

Ocak 2011 Anketi Sonuçları

Türkiye Geneli  Online Olarak Yapılan Ocak 2011 Anketi Sonuçları



Anketimize katılın sonuçları görün

Seçimlere yaklaşmaya başladık internette birbirinden farklı anketler dolaşmaktadır sizde web sayfamızdan yaptığımız anketlere katılarak sonuçları görebilirsiniz biz hiç bir partiden yana farklılık göstermeksizin herhangi bir örgütün mensubu değiliz.Gelen anket sonuçlarını doğru birşekilde açıklamakta olduğumuzu bilmenizi isteriz.İşte http://2011genelsecimi.blogspot.com un seçim anket sonuçları

7 Şubat 2011 Pazartesi

2011'in en bomba seçim vaatleri

2011'in en bomba seçim vaatleri

30 Ocak 2011, 16:17
CHP ile MHP'nin vaatleri, bir dönem iki anahtar, kim ne veriyorsa beş lira fazlasını vereceğim gibi vaatleri aratmıyor.
eçimlere az bir süre kala muhalefet partileriCHPve MHP, ekonomik vaatlerinde birbirleri ile yarışıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde dile getirdiği aile sigortası uygulaması ve yoksullara maaş bağlayacağı vaadinin bir benzerini de MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeliseçmenlerine sundu. Bahçeli, işsizlere 320 lira aile sigortası yapma vaadinde bulunurken, bu rakam CHP'de en düşük 600 lira.MHP lideri Bahçeli, asgari ücreti net 825 liraya çıkaracaklarını belirterek, her yıl 700 bin işsize istihdam sağlayacakları sözünü veriyor. İşsiz kalanlara da iş bulana kadar 320 lira asgari ücret ödeneceğini söyleyen Bahçeli de parayı evin kadınına verecek.
CHP ise her yıl 900 bin kişiyi iş sahibi yapmanın yanında mazotun litresini de 1.5 liraya düşüreceklerini ve üreticinin sorunlarına destek olacağını iddia ediyor. MHP ayrıca kamuya ait atıl vaziyette olan arazilerden kullanılabilir durumda olanları da tarımsal üretim ve istihdam için işsiz ve yoksullara tahsis edileceğini belirtiyor. CHP de ise bu vaat biraz farklı olarak "2/B arazilerin mülkiyet sorunları çözülecek, araziler orman köylüsüne bedelsiz verilecektir" şeklini alıyor. Bahçeli, seçim beyannemesinde söz verdiği işlerin maliyetini 73 milyar 570 milyon lira olarak açıklarken, CHP ise kaynağı açıklamadı.
Tarihi sözler!
Süleyman Demirel, 1991 seçimlerinde "kim ne veriyorsa beş lira fazlasını vereceğim" sözü siyasi tarihin en çok hatırlanan cümlelerinden biri oldu. Demirel'in Türk siyasi hayatına kazandırdığıekonomiprofesörü Tansu Çiller, vaatlerde "baba"sını aratmadı. Çiller, DYP-SHP hükümetinde ekonomiden sorumlu devlet bakanlığına otururken, seçimlerde herkese "biri ev biri araba" olmak üzere iki anahtar sözü verdi. Siyaset dünyasına "pop starı" gibi bir giriş yapan ve mitinglerinde halka döner ekmek ve ayran dağıtan GP lideri Cem Uzan, işsizlere 350 lira maaş, mazotun litresinin 1 lira olması, ünversite sınavlarını kaldırma sözleri ile hatırlanıyor.

3 Şubat 2011 Perşembe

2011 seçim anketlerinde son durum

2011 seçim anketlerinde son durum


2011 seçimlerine 5 ay kala, Genar şirketinin yaptığı seçim anketi de açıklandı. 2011 seçim sonuçları bu anketin sonuçlarına ne kadar benzer olacak, ilerleyen günlerde bunu daha net bir şekilde görebileceğiz. “Bu pazar Milletvekili Genel Seçimi olsa hangi partiye oy verirdiniz?” sorusuna verilen cevaplar ve çıkan sonuç ise şöyle.





AK Parti – %46,4
CHP – %24,3
MHP – %13,4
BDP – %5,2
SAADET – %1,6
HAS – %0,6
DİĞER – %8,5
Bu seçim anketinin bir diğer farklı özelliği ise, hangi partiye kesinlikle oy vermezsiniz sorusunun yöneltilmesiydi. Bu ankette de Ak Parti’ye kesinlikle oy vermem diyenlerin oranı % 46,9 çıktı. % 68,4 CHP’ye, % 71,1 MHP’ye kesinlikle oy vermem diyor. Bu sorudaki verilerde en yüksek oran ise % 90,5 ile BDP’ye ait.

1 Şubat 2011 Salı

HALKIN SESİ PARTİSİ

HEPAR - HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ - TANITIM VİDEOSU

2011 Genel Seçimlerine hangi partiler katılacak

2011 Genel Seçimlerine hangi partiler katılacak  


Yeni düzenleme ile seçimlerde Kürtçe propaganda yapılması serbest bırakıldı.


Genel Seçim 2011 Milletvekili Genel Seçim Tarihi 12 Haziran 2011 Türkiye genel seçimleri 24. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçilmesi için yapılacak genel seçimlerdir. 2011 Milletvekili Genel Seçim Tarihi Belli Oldu Genel Seçim Tarihi İçin 12 Haziran belirlendi.AK Parti, 2011 genel seçimlerinin 12 Haziran'da yapılması kararı aldı.


21 Ekim 2007 tarihli referandum ile birlikte yürürlüğe giren anayasa değişiklikleri uyarınca genel seçim süresi 5 yıldan 4 yıla indirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3 Ekim 2010 günü yaptığı açıklamada genel seçimlerin normal tarihinden bir ay önce Haziran ayı başında yapılacağını duyurdu. 2010 Nisan ayında seçim kanunda bir takım değişiklikler yapıldı. Düzenlemeyle, seçimlerde Kürtçe propaganda yapılması serbest bırakıldı.


Adalet ve Kalkınma Partisi, 186 milyon 544 bin; Cumhuriyet Halk Partisi, 83 milyon 608 bin; Milliyetçi Hareket Partisi, 57 milyon 148 bin lira seçim yardımı alacak


Siyasi Partiler 
* AKP - Adalet ve Kalkınma Partisi 
* CHP - Cumhuriyet Halk Partisi 
* MHP - Milliyetçi Hareket Partisi 
* HEPAR - Hak ve Eşitlik Partisi 
* SP - Saadet Partisi 
* HAS - Halkın Sesi Partisi 
* TP - Türkiye Partisi 
* BBP - Büyük Birlik Partisi 
* BDP - Barış ve Demokrasi Partisi 
* BTP - Bağımsız Türkiye Partisi 
* DP - Demokrat Parti 
* DSP - Demokratik Sol Parti 
* EHP - Emekçi Hareket Partisi 
* EMEP - Emek Partisi 
* HYP - Halkın Yükselişi Partisi 
* İP - İşçi Partisi 
* LDP - Liberal Demokrat Parti 
* MİLLET - Millet Partisi 
* ÖDP - Özgürlük Dayanışma Partisi 
* SADP - Sağduyu Partisi 
* SHP - Sosyaldemokrat Halk Partisi 
* TKP - Türkiye Komünist Partisi 
* YP - Yurt Partisi

Türkiye Partisi Abdullatif Şener